is een systematische preventieve aanpak van de voedselveiligheid en farmaceutische veiligheid die fysische, chemische-mailadressen en biologische gevaren als een middel van preventie in plaats van het eindproduct inspectie. HACCP wordt gebruikt in de voedingsindustrie om potentiële gevaren voor de voedselveiligheid te identificeren, zodat de voornaamste acties kunnen worden ondernomen te verminderen of te elimineren van het risico van de gevaren worden gerealiseerd. Het systeem wordt gebruikt in alle stadia van voedselproductie en-bereiding processen inclusief verpakking, distributie, enzwwHACCP is een systematische en preventieve aanpak van de voedselveiligheid. Hierbij worden fysische, chemische- en biologische gevaren beheerst als een middel van preventie in plaats van eindproduct inspectie. HACCP wordt gebruikt in de voedingsindustrie om potentiële gevaren voor de voedselveiligheid te identificeren, zodat acties kunnen worden ondernomen om het risico van de gevaren te verminderen of te elimineren. Het systeem wordt gebruikt in alle stadia van voedselproductie en -bereiding inclusief verpakking, distributie, enz..